събота, 21 юли 2012 г.

Десет прости факта за българския секс


Да говорим за секс ни е винаги трудно. Защото той е едно от табутата, които дори и 20 години демокрация все още не могат да разбулят. И снимките не са подходящи за вестник, който се чете от хора, които може и да нямат 18 години. Затова ще разчитаме на думи, думи и пак думи, за да отразим делата хорски в тази тайна дейност, която крием под юргана и зад райбера. Някъде зад табутата, шушукането, пъшкането и скърцането на пружината на русенския креват  винаги има чифт смачкани чорапи под леглото и няколко тайни от публичен характер.

01.Сексът е признак на победата ни над света. Колко често сте чували, че едикойси отива някъде, където започва да учи и да се развива, а всички там му се чудят на успеха, защото са едни „абсолютни тъпаци”. И на всичко отгоре, нашият позитивен герой успява и да се докаже като секс – терминатор пред онемелите от внезапни силни чувства „западнячки”. Колко пъти сте чували този разказ за околния свят, пълен с незадоволени жени на глупави и импотентни мъже с чуждестранни паспорти и огромни имения?
Уви, не винаги е така. Българският мачо е всъщност едно тъжно коте, което плаче...и си седи у дома, където отпочива да следващия работен ден.
Не ни остава нищо друго освен да се заиграем с парцала в пълната с чинии мийка, да затворим очи и да си представим как ще се върнем и как ще разкажем онова, другото, което още не ни се е случило и май няма и как да се случи. Жени на милионери, фото модели, внимавайте, с вашите имена се злоупотребява, при това след употреба на алкохол.

02.  Да си безработен и да те издържа жена ти не е лошо, никак даже.
Извън пределите на България мъжете вече могат да перат, да готвят, да чистят. Неговият космат корем е скрит от престилката с черешки и ябълки, която е преметнал, докато готви на терасата.Силните му ръце режат лука и от ваклите му очи текат сълзи. Но това са благодарни, щастливи сълзи.
 А после жена му се връща той бавно размачква уморените и нозе. Къде тук има секс ли? Че кой ви е казал, че трябва да има...Тук сексът е работа, а работата е секс.
Но на трудовата борса искат да се превива гръб, а тук може и да се спи по цял ден.
Мечтата на всеки български мъж са „бабите германки”, които възбудено кудкудякат из курортите ни и чакат потентния български мъж, когото да дарят с запазения Мерцедес на дядото, починал внезапно, както и с безгрижно живуркане в някоя топла западна страна, благодарение на пенсионното осигуряване на новата съпруга. Когато се връщат в България, в родния град всеки ги сочи с пръст и лека насмешка. Но когато мощната кола изреве и изчезне в праха на задграничието, всичките кибици тъжно завиждат.

03.  Има ужасно много ревност в българския секс.
Поредния проследен смс, поредното подушване във въздуха, където жената улавя тънък мирис на парфюм, надмогнал миризмата на ежедневната пот. Мъжете действат по на едро, те директно виждат и снимат с телефоните си как жените им се целуват по сенките с други мъже.
Поредната проява на изневяра, след която следва бърза експлозия на скандално шумно проявени чувства. Преди години един мой съсед изгони жена си от апартамента, защото я ревнуваше от друг съсед. Минути след като тя и детето тръгнаха с такси, защото навън имаше поне метър сняг, от терасата полетя и цветния им телевизор. Мик  Джагър го е изпял в Paint It Black, че „вече няма да има цветове и всичко е в черно”. Съседът ми не беше чувал ROLLING STONES, но това не му попречи да се лиши от всичко цветно в живота си, за да настане тъмнина.
Жените пазят мъжете си еднакво стриктно, ангажираният мъж  е забранена зона, което го прави само още по-интересен за другите самки. Интересно явление е и това, че българите ужасно ревнуват българките от евентуални връзки с чужди граждани. Такава хвърля трайно петно върху репутацията на жената, която съседите трайно обсъждат. Защо ли? Явно не си ги даваме, дори и да не искаме да ги взимаме.



04.  За да си добър в секса ти е необходимо добро познание по геометрия.
Вече никой не се учудва от класическите триъгълници, но наоколо се появяват квадрати, правоъгълници. Пирамидите са типично българско нововъведение, на върха на която седи някой полов гигант, който по бавен и методичен начин работи всичко наоколо. Паралелепипедите ли?
Паралелепипед (от гръцки παράλλος, паралелен, и επιπεδον, плоскост) е геометрично тяло с шест стени и дванадесет ребра, които са две по две успоредни, и осем върха. Той е частен случай на четиристенна призма с основа успоредник. Най-често се разглежда вариантът, при който всички стени сключват прав ъгъл с неуспоредните на тях - правоъгълен паралелепипед.”
Това е едно сложно тяло, което прекрасно би описало отношенията в едно общежитие или в един малък панелен блок, топлината  която струи от фугите и пъшкането на разпъваните в ноща пружини.

05.  Българският секс е твърдо хетеросексуален.
Какво да се лъжем, трудно е да си гей в едно такова общество. Дори и когато е ядосан, българинът смело псува на майка и нарича „виновния” с думата, означаваща сексуална нестандартност. Едва ли има по-нетолерантно общество към „сексуално различните”.
Сигурно това се корени в панелната ни чувствителност, заради която се крием зад щпионките си и искаме да зърнем какво става по коридора, да видим кой с кого и защо.
Или пък може да припомним тъжните процеси през 60те, когато ред дейци на културата са били ефективно осъждани пред очите на немеещите работнически колективи...

06.  Тайно в себе си, българският мъж и българската жена са доста объркани, когато иде реч за някоя тънкост в жанра...
Гузна червенина и липса на елементарни познания по темата, страх от обяснения на роднини и приятели, но важното е да върви купона. Тук не се прави любов, тук се чука. Мъжете чукат, жените чукат, от парламента ни го начукват, автомонтьорите ни изчукват броните, ние все търсим на кого да си го отчукаме. Без романтика, без страсти, равномерни движения, съпътствани от придружаващите ги думи.

07.  Във всеки български мъж дреме по един именит филмов режисьор...
Вместо сладки спомени, цели мегабайти от картите на мъжките мобилни апарати са пълни със снимки и мътни клипчета. Няма я романтиката от обяснения, тип „Кой, Райна ли ? А, Банкя, на санаториума, бе една луна и тя....”. Запиташ го за някоя жена, обща позната и след минута я гледаш. Не знам дали това е резултат от все по-добрите мобилни апарати или от все по-голямото опустошение в главите ни. Или сме толкова сексуално комплексирани, че никой не ни вярва, като се хвалим за жените в леглото ни. И затова филмираме всичко?
Наивното плюсче, което преди красеше името на жената в спомените и което означаваше една записана бройка сега е плътен обем информация, в която можем да видим и това, за което не сме смеели да си помечтаем. На добра воля се разменят цели колекции, като хареми, които дори и не искат издръжка.

08.  Сексът в България започва рано. Да си признаем ...децата на 10 години вече нямат тайни в тази област...
Учудвате ли се? Децата тук нямат играчки и нямат мечти. Сексът е начин „да бъдеш някой” в техния свят. Единственото, което вероятно няма как да им отнемем. И когато си на 12 и единственото нещо, което ще ти помогне да преживееш е да имаш дете, за да получиш жалките майчински левчета. Не е само и до преживяване. Тук му казвали „ходене по старци”. Старците купуват всичко, за което мама и тате се ослушват.


09.  Секс и кариера са много тясно свързани. Подозренията на повечето хора, че има гей мафия, която смело изтиква своите на повърхността и им дава хляб в ръцете е водещ коментар при всеки успял. Тук вече е рисковано и да успееш, защото веднага ще ти прикачат някой любовник от големите гей икони, с които жълтите вестници непрекъснато пълнят страници...

10.  Сексът губи своята национална идентичност под напора на секс каналите. Ако е имало някаква национална самобитност, навлизането на достъпните порно канали я е унифицирала със световните стандарти. Момичетата имат вече любими актриси, момчетата формират своите първи трепети под погледа на Джена Джеймсън и другите порно богини. Да спреш порното на един ученик е все едно да спреш въздуха на един водолаз. Да лишиш от порно една кабелна мрежа е все едно да убиеш гледаемостта и. Не случайно големите Булсатком или АйТВ Партнер смело рекламират своите 24 часови порно канали, които и дядо и внуче искат да гледат, съдейки по рекламата. Но внучето не може, има кодировка.


Въобще, има ли в България любов или всичко е сведено до едно търкане, което гордо наричаме „секс”? Толкова много се мразим, че едва ли има как да се обичаме...Остава ни само да се чукаме. При което често повечето се усещаме изчукани и изоставени от кой ли не, държавата, политиците, парламента, полицията...Един мой ученик изкоментира, че последните местни избори били „първото порно, от което не усетил нищо”.
А на светло много от думите ни за секса са различни и предпочитаме да си мълчим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар