вторник, 19 ноември 2013 г.

Какво би било, ако забогатея? Как да забогатея? Вечните въпроси...

Пътувайки в падащия мрак, на връщане от работа, осъзнах, че ако забогатея някога, ще направя едно единствено нещо - къща или апартамент в някой малък град и село. Мечтая си да се изолирам  леко от шума на тълпата, да отделям време на Ваня и Дингито, да мога да слушам примерно музика по цял следобед или да чета книги по цяла нощ. Обожавам безвремието, което царува в тези села, добър начин да раздължиш всичко, като вкусен и дълъг бонбон, който поемаш на части.

Но тук идва и проблемът...как да забогатея? С работа стана ясно, че няма как да стане. Вече съм гърбав от нея. Дали да не продам на света разочарованията си, както направиха Венедикт Ерофеев и Уди Алън? Уви, котировките са много слаби, много. Защо ли пък да не стана месия и да възглавя някоя секта, като стана техен вечен водач и ръководител? Добра идея, но трябва да кажа сбогом на самотния живот в малкото село, а остава и да се наложа и чудеса да правя, ами ако се получат. Един наш роднина преди 2000  години така почнал и после такива каши отворил по света, че още спорят живял ли е, не е ли живял...

Сетих се, че мога да ви предложа, ако случайно се спънете в куфар с конвертируема валута, можете просто да ми го дадете и така да ме спасите от тежката драма - КАК ДА ЗАБОГАТЕЯ?
За останалото вече мога и сам!

Няма коментари:

Публикуване на коментар