понеделник, 1 април 2013 г.

Dancing Stars в стила на генерал Франко

Някой ми разказваше, че новогодишните програми в Испания по времето на генерал Франко били издържани в следната последователност - половин час реч на генерала, половин час напълно абстрактна класическа музика, след това дълги часове ски или нещо друго, съвсем не в тон с празника.
Всъщност, какъв празник, някакси не е удачно да го празнувате...щом така смята генерал Франко, бащата на нацията.

Много години след смъртта му, след като никой почти не помни кой е бил Франсиско Франко, в България тече напълно обратният процес.
Криза, мизерия, бедност, калпаво служебно правителство, никакви перспективи...но за сметка на това, в танцувалното шоу Dancing Stars тече купон, който има за цел да ви:
- разсее приятно
- да помечтаете, гледайки как родни ВИП-ове танцуват под различни мелодии
- да ви просмуче с реклама до повръщане
- да ви оскубе парите през sms-ите, с които подкрепяте...кои бяха всъщност тия на сцената?

Дали не звуча като стар и сив чичо, който не може да оцени магията на танца, за сметка на това...мрънка, а не може и една крачка да направи.

Или пък е време да танцуваме и да се веселим, а някой друг ще ни оправи. Примерно Пламен Орешарски, който изникна ненадейно и първоаприлски, с червена забрадка. Сякаш не помним успехите му от времето на НДСВ? Но време е за танц, едни свалят килограми, други радват майка си на рождения и ден, напълно човешки неща, като се замисли човек, време било за шоу, танцувално шоу. До изборите има още доста време, казват запознати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар