понеделник, 29 януари 2007 г.

Панелен диалог

Бях съвсем забравил за KRAFTWERK. Една от групите, които промениха музиката в началото на 70те и обърнаха света към новите измерения и реалности, възпели житието-битието на роботите. Още преди те да съществуват. ...
И ето ме, късно вечерта, след труден, но успешен ден. Съседите чукат и тракат нещо много усилено.
Всъщност, какво ли значи успеха, ако не желанието да се кача горе и да ги размажа, ако не спрат да дрънчат така ужасно, както и възможността да го направя, докато панелите вибрират от
“Wir fahr'n fahr'n fahr'n auf der Autobahn
fahr'n fahr'n fahr'n auf der Autobahn

Wir fahr'n fahr'n fahr'n auf der Autobahn
fahr'n fahr'n fahr'n auf der Autobahn”

Със сигурност ще се получи като изрязък от постмодерен филм, в който на приглушена светлина и на фона на музиката разбивам на пух и прах строителна бригада, която се мъчи да измъкне парче от инсталацията на парното, която пречи фатално на ремонтите на съседа.
Реших да бъда хуманен и да не се бия с никого. И да слушам музика, докато пия кафе и чакам да стане 10, за да имам причина да си легна да спя рано.
Ще опитам и да почета малко. Препрочитам за пореден път “Обреченият град” на Стругацки.
Не знам защо, но тази книга винаги ми е харесвала, при това много. Вероятно не може да се каже, че е от любимата ми позитивна хай-тек проза на 50те-60те, когато смели пионери атакуват луната в самоделни ракети.
Но има една мрачна студенина и стерилност, която много добре се вписва в представата ми за добра книга на Стругацки.
И ако горе при съседите има мутант с автомат на име Мак Сим, който пази работещите горе от атаките на живеещите в изоставената военна база главанаци, бих могъл да им простя тъпото желание да чукат по тръбите цяла нощ. Уви, ще се спрат само когато жената на съседа им сложи да пийнат и да хапнат, дано да е около Слави.
Никаква поетика, никакъв Стругацки момент, просто дан дан дан с тежък инструмент.
Съответно и аз издувам цялата мощ на 4х 50 ватовите си тонколони, заредени с KRAFTWERK.
Мда. Панелен диалог.

8 коментара:

  1. Micheto writes:...да застреляме света с това http://rockbilly.hit.bg/wanda%20jackson%20-%20shout.mp3Бахти грип-а, бахти чудото ..Но аз не съм лигла, глезла само ... (намиг)

    ОтговорИзтриване
  2. В момента,на фул волюм на 4те колони тече това:"I don't wanna know your name Cause you don't look the same The way you did before OK you think you got a pretty face But the rest of you is out of place You looked all right before Fox on the run You screamed and everybody comes a-running Take a run and hide yourself away Fox on the run F-foxy, foxy on the run and hideaway You-you talk about just every band But the names you drop are second hand I've heard it all before I don't wanna know your name Cause you don't look the same The way you did before (repeat chorus)"Как могат SWEET да направят такава велика песен, направо им се чудя, особено с този STRANGLERS клавир по средата.Те и един албум с ранни неща на BEATLES са това, което мотивира денят ми. Както и 2 часова фитнес тренировка, съчетана с леко химична подкрепа, за да е спорно.Да ти се похваля, купих си първата си в живота пластмасова тарелка с капак. Избрах я неумело, струва 1 лев и побира 900 милилитра.Утре вътре ще има варен ориз със зеленчуци, който ще изям по обед, за да довърша колегите си, свикнали на странните ми навици относно храненето.Мисля, че това е част от остаряването. Кой знае, не мога да мисля, когато Лисик На Ходу... :)

    ОтговорИзтриване
  3. Мерсим, ама колата не се налива, не се отваря...:)Днес първи ден в почивка. Уау!Не знам какво да правя с толкова свободно време...:)

    ОтговорИзтриване
  4. Anonymous writes:Мастурбирай.титс ор гтфо !

    ОтговорИзтриване
  5. Нямам толкова фантазия, предпочитам да спя. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Micheto writes:А добър вечер, другарю господин Т. :)В тоя шибан свят намерих едно местенце за това парче ... Непозната ми е тая група, един пич ми подсказа да я слушам, а аз ще му подаря Венчърс. С две думи панелния диалог продължава с това http://www.youtube.com/watch?v=0wO_30N4uJIВ тая песен има нещо много Грам Парсъново, понеже. И Емилу Харисъново.Впрочем, как ми се слуша ето това - http://www.youtube.com/watch?v=GhOiRXTCk24&mode=related&search= - тоя жас, и една капачка финландия с портокалов сок, или реми мартин (който и да е мартин), може и един изгарящ кехлибарен бърбън ... абе, нещо концентре, и да ти влезе в джигера като цяло :))))Сутринта ми идеше да направя няколко коремни преси, абе, просто да направя една физзарядка след като си отворих пощата и чух за шофьорската книжка.Това ме подсети, че е крайно време да направя нещо по въпроса за мойта ... вчера с Лиза пихме кафе в следобяда и планирахме как в началото на юни ще отидем на един мото-събор в Македония. А за там си требе книжка - Ники вика - на границата ще ти я поискат. Тукашните полицайчета вече ме познават, ама там .. нема лабаво. :)))И как тая работа не може да стане по-рано от м. април .. Щото много работа, дамусеневидят и мръсните пари, дето все не стигат. Направо ми иде да си метна коу шапката надалече .. Та тъй, драги ми Смехурко ...Чакам 23,03 и след това 24,03 - откриваме сезона тогава. А на 23-ти знаеш какво - Фенове, готови ли сте!? :) За Той Долс, разбира се.Ще се опитам да издържа на всичко това сърдечно. В смисъл - откъм сърдце. Да не получа някоя аритмия, като след 20-килограмова щанга :)Ако нещо се гътна ... да знаеш, че много си те обичам! :))))))) Няма да се мре, мдааа, щото ако беше и това лесно, досега маса народ да се е отървал, нали!?:)))))))

    ОтговорИзтриване
  7. В дух на абсолютен минимализъм, обладан от пост-капиталистическата умора на битието, вечерта ми започва с миене на чинии, озвучено от една съвсем изродска плоча.Намерена в мазето на селсъвета на село Обручище, без обложка, пука, пука, от 1966. "Песни за морето" е името.Маргарита Радинска, Кирил Семов, Лили Иванова, Боян Иванов...Толкова са забавни, че прекрасно осмислят една иначе празна вечер.А аз си готвя празнични оризови котлети.Не знам защо са празнични, сигурно защото днес не работя вечерта.И напред към пукането на плочата. И клавирите тип "ресторантски", познати от музиката на онези години.

    ОтговорИзтриване