събота, 16 септември 2006 г.

Препечен кашкавал

Дано снощи Ванката да е чукал. Програмист, на 38 години, гениален мозък, който от собствената си напредничавост е на път да изкука съвсем. Вчера му купихме панталони /нови/, нови обувки, които той упорито настоя да носи на бос крак, сменихме лекедосаната тениска и снощи той щеше да ходи в “Калигула” да си наема проститутка. Трудно е да си девствен на 38. А днес на урока ще разбера какво е станало.
И се оказа, че е чукал. Така твърди, 18 годишна проститутка, с прякор Алиса. А после гузно спомена, че Алиса е любимата му героиня на Кир Буличов.














След което ми стана ясно, че може би всичко е било фантазия. Блузата му пак е покрита с лекета, вероятно създадени днес на обяд, в който той с буйна страст е лапал манджа с домати и е цапал с това, което не е могъл да затисне с къшеите.
А после пихме у Мишо. Пихме, обсъдихме световната и местната политика, бирите течаха.
Усетих се, че не съм пил алкохол от месеци.














Пускахме ска, бирите течаха, отвори се и една водка. Няколко часа по-късно с парче кашкавал, малко ръжен хляб и идея за вечеря в главата се разхождах по улицата. Зад мен светеше Аскент-а на Столетов, временцето беше прекрасно, топло, есен, златна есен. Обещах си да успея, да пиша по-редовно, да обичам по-силно, да печеля повече. После си препекох сандвич на тостера и си пуснах KISS.
Съботна есенна вечер. Ужасно приятно и весело.
Препечен кашкавал на ръжено хлебче.

5 коментара:

  1. pb writes::) поне ще има хубава снимка за press.mvr.bg като го приберат .... лудост като цяло ... надявам се наистина не е програмър.

    ОтговорИзтриване
  2. уви, колега ти е. поне иска да бъде такъв. спира го книгата дот.коми цената и от 10 лева, която той и един друг уанабипрограмър не искат да платят. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Весел ден, явно това, че Ванката е правил секс /или поне лъже, че е правил/ е отпушило небесните врати и нещата са прекрасни.Натренирах се като змей, сега слушам един диск с музика от Смирна, готвя се да подремна, въобще, спокойна неделя. Наистина спокойна.А другата ще съм на празненство - Роша Шана, новата 55...забравих коя година. Хеххе:)

    ОтговорИзтриване
  4. pb writes:Ако смяташ че ще промени кармата му да ти пратя 10 лв да му купиш книгата , а? :)) може тогава да не му се налага да прави секс със ръката си.радвам се че все още активно поддържаш форма. Успял си да го превърнеш в "начин на живот" което е възможно най-добрия вариант.

    ОтговорИзтриване
  5. Мисля, че му трябват 100. За истинска мацка. Дот.ком е само предтекст за по-сериозни неща. :)

    ОтговорИзтриване