петък, 5 септември 2014 г.

Случаен ли е превозът на рейсовете на ББЦ и други неслучайни невчесани мисли на един привърженик

Скучна и дъждовна привечер. Привлечен от шума на шареното сборище на площада, посетих първия и явно последния митинг през тези избори - България без цензура. Една прекрасна партия, която ще ни постави на мястото ни, защото явно много ни се швъка. Но да разпределя впечатленията...
. Хрумна ми тъп въпрос, защо на онези рейсове пише случаен превоз, след като превозът не е никак случаен. Млади и безработни хора от цялата страна следват Промяната във всеки град, за да го подкрепят, ако случайно  се окаже, че има протестиращи или недоволно дюдюдкащи. Ето, тия млади хора щяха да седят у дома да им капе от тавана и да се чешат по гъзовете /имаше и няколко дупета за цвят/, но сега пътуват, опознават града ни, пият си минералните води и си ядат сандвичите и даже ако имаше сергии, сигурно и заработеното щяха да оставят тук. Ето тук се крие и част от гениалния замисъл на Николай Бареков - българи работят за българите. Заради това, настоявам на тези рейсове да пише нарочен превоз. Само се чудя, дали пътниците подозират своята нарочност или вярват във случайността си?

- Поради стената от валящ дъжд, с агитката се поместихме под едни шатри. Комфорт, леко задушно, по едно време някой пръдна и защото Ники говореше, никой не ръкопляскаше и заради това миризмата не успя да се разнесе своевременно. След това като ръкопляскаха, малко се освежи вътре.
- Друг въпрос също ми изникна, абе, защо Нешка Робева и Деси всеки път с Бареков пеят и правят едно и също. Облаче ле бяло звучи много свежо на фона на черните облаци в небето. Нешка седеше една такава нервна, логично е, притеснява се, какво е да играеш пред едни и същи хора едно и също нещо и после в рейса пак обратно с тях. То обидно чак някакси, но за нови номера не е време.
- Най ми стана мъчно обаче за Бареков и Бойко. Аз мислех, че са големи приятели, по едно време Ники обаче прогледна, защото Бойко явно го беше използвал. Той и Цветанов затворника в гнусен заговор се бяха опитали да му стъпят на врата на Ники Бареков, но той нали висок, млад и як, прас, суплес и на двамата и сега и да им е криво, да са мислели.
- След 15-20 минути в задуха на шатрата взех да оглеждам къде раздават парите. Нали знаете, така говорят враговете на ББЦ. Искам да засвидетелствам, че аз пари там не видях да се раздават, разнасят или разпределят. Организацията е кристална и въпреки пробождащите като нож съмнения, пари и други неща не са се раздавали въобще. Сега води, сандвичи - това може, момчетата от много викане и пляскане като се уморят, да не седят гладни. И ако има 10-20 лева в сандвича за някой бонбон да си купят, че то това пари ли са?
- Не разбрах и защо са против ДПС, че те вероятно ползват същите автобуси, същата агитка. Няма ли как да станат по-обединени, да спестят пари, а Деси да пее двойно повече и малко по-разнообразни песни?
След митинга в мен остана неясно чувство на вътрешен напън, да, ще се гласува на тия избори...

Няма коментари:

Публикуване на коментар