вторник, 13 септември 2011 г.

Доцент Бойчо Биволарски, лидер на БСП - Стара Загора и кандидат за кметна БСП отговори на моите въпроси...

Наближават избори 2011 и те се роят навсякъде пред очите ви, Фейсбук и другите социални групи се напълниха с шарени по цвят политици, които искат вашия вот. Усмихната снимка, някой се мъчи да оптимизира линковете, в които възторжени фенове пожелават успех. А някога опитвали ли сте се да им зададете въпрос? Получавали ли сте отговор?
Доцент Бойчо Биволарски е лидер на БСП в града ми и формален лидер на Фейсбук група в подкрепа на неговата кандидатура за кмет - Бойчо Биволарски ЗА кмет на Стара Загора !. Има ли по-нормално място от това да му задам няколко въпроса...

Говоря за едно предложение към Общинския съвет, Стара Загора...

Цитирам:
ДО
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
СТАРА ЗАГОРА


ПРЕДЛОЖЕНИЕ

от Георги Трендафилов , Бойчо Биволарски , Румен Димитров - общински съветници

ДЕКЛАРАЦИЯ

Относно: Изопачаване на историческата действителност и обидни изказвания по адрес на Митрополит Методий Кусев от Председателя на „Шалом” Максим Бенвенисти.


На 08.07.2011 г. В Информационна агенция КРОСС е публикувано интервю с Максим Бенвенисти - председател на „Шалом”(организация на евреите в България). В това интервю Бенвенисти заявява: „Българинът не е антисемит по душа, но не бих го нарекъл и особено толерантен.” Освен това, Бенвенисти обвинява някогашния Старозагорски Митрополит Методий Кусев , че „сега се споменава като будител”, а всъщност бил „подбудител” на процесите срещу евреите.
Никой няма право да омаловажава живота и делото на Старозагорския Митрополит Методий Кусев ( почетен гражданин на Стара Загора ) и не можем да позволим никому голословни инсинуации и недоказани обвинения срещу забележителния българин.
В редовете по-долу e представена една малка част от заслугите му към Стара Загора :
1894-1896 г. Митрополит Методий Кусев се установява трайно в Стара Загора и служи като временно управляващ Старозагорската епархия, вече отделена от Търновската архиепископия
На 14 юли 1896 г. С пълно мнозинство Светият синод на Българската православна църква избира Величкия епископ Методий Кусев за първи български канонически митрополит на Старозагорската епархия. Започва нов, огромен по мащабите и стълкновенията си период в народослужението на суровия христолюбив старец Методий Кусев...
На 28 февруари 1895 г. Митрополит Методий Кусев засажда собственоръчно първите борчета на Ахмак баир и като апостол полага основите на грандиозната си екологическа програма в своята епархия. В течение на близо три десетилетия Старозагорският владика Методий преодолява безброй организационни и технически проблеми и увенчава делото си с уникалния лесопарк "Св. княз Борис-Михаил" („Аязмото") върху голите дотогава склонове на Средна гора, северно от Стара Загора.
На 2 май 1895 г. Митрополит Методий Кусев полага основния камък на бъдещия параклис "Св. Теодор Тирон", изграден също от него върху един от хълмовете на Сърнена Средна гора - в сърцето на старозагорското Аязмо.
На 21 юни 1896 г. Митрополит Методий Кусев учредява старозагорския благотворителен комитет "Св. Йоан Милостиви" - доброволна обществена организация, възникнала и просъществувала под могъщата църковно-административна егида на Старозагорския архиерей в продължение на шест десетилея, от което време три десетилетия и след смъртта на владиката.
През 1898 г. Старозагорският митрополит Методий Кусев подготвя всенародно честване на 30-годишнината от гибелта на Хаджи Димитър и четата му (18 юли 1868 г.) на връх Бузлуджа. На 19-20 юли 1898 година - по време на всенародните тържества на лобното място - митрополит Методий полага и освещава основите на бъдещия паметник и параклис, които предстояло да се издигнат на легендарния старопланински връх в прослава на героите.
На 15 септември 1902 г. Заедно с гостуващия руски църковен клир митрополит Методий Кусев извършва тържествено православно освещаване на новоизградения храм-паметник "Свето Рождество Христово" в с. Шипка, Казанлъшко - Старозагорска епархия.
На 1 ноември 1922 г. Старозагорският Митрополит Методий Кусев умира в скромния си дом на старозагорското „Аязмо", в непосредствена близост до изградения от него православен параклис "Св. Теодор Тирон", в пълно монашеско нестежение.
За огромните му заслуги към града и неговите граждани в края на 2000 г . Митрополит Методий Кусев е удостоен посмъртно със званието „Личност на хилядолетието " .
Убедени сме , че изказването на г-н Бенвенисти е лична негова изява и не отразява мнението на организация „Шалом” .

Във връзка с гореизложеното и на основание член 21, ал.2 от ЗМСМА, предлагаме Общински съвет - Стара Загора да приеме следното

РЕШЕНИЕ:


Общински съвет Стара Загора остро протестира и порицава изявленията на председателя на „Шалом” Максим Бенвенисти, тъй като те представляват обида не само към Митрополит Методий Кусев, но и към българското национално достойнство и историческото наследство на родния ни град. Настояваме да бъдат поднесени извинения от г-н Бенвенисти по случая.



Георги Трендафилов

Бойчо Биволарски

Румен Димитров


И тук вече идват моите коментари...
Никой не отрича делото на Методи Кусев, но да приемем ли малко по-неприятната истина, че Методи Кусев съвсем не е бил безразличен към евреите, социалистите, комунистите и безбожниците....
Изпод перото му излизат книги като - митр. Методий Кусев "Възпитанието в духа на християнството", издадена в Казанлък през 1895 г.
Със следните глави в нея:
:: Способен ли е безбожникът учител за възпитател и какви резултати ще се получат от неговото възпитателно дело?
:: В что се състои секретът на посланието на възпитателя?
:: Социалистическото стремление за уничтожение на държавния строй е пагубно за интересите на отечеството
:: Осъществлението на лъжливия социализъм се проявлява в последнята степен на социалното ничтожество
:: Коренът на злото за анормалното положение на учебното дело лежи в материалистическата безбожническа подкладка в преподаванието

:: Що е атеизъм? Мисли и статии за вярата и знанието

Господин Биволарски, възможно ли е един модерен социалист като вас да не осъзнава, че Методи Кусев е религиозен деец на времето си, за когото е напълно нормално да бъде върл противник на всичко, което е свързано с богоборството и атеизма?
И каква връзка има направеното от него за града, с това какъв е бил наистина? Доколко сме смели да си го признаем??

Можете да се запознаете със съдържанието на няколко линка... да, това не е човекът, който очакваме да видим, легендата за поколения старозагорци...и какво от това? Това е историята.
За мен остава въпрос следното, как лидер на Социалистическата партия се сдружава с фашистка партия като Нова Сила, за да протестира срещу нещо, което е обективна истина?? И има ли лице да оглавява БСП – Стара Загора?
Интересни отговори ми даде господин Биволарски:
" Бойчо Лазаров Биволарски Мислим различно с Вас, г-н Тончев! Темата е друга- избори. И Ви обещавам противоположна информация, но след 23.10.2011 ж.
преди 23 минути • Харесва ми
Бойчо Лазаров Биволарски Бях първият съветник и ръководител на група съветнич
преди 21 минути • Харесва ми
Ивайло Тончев Господин Биволарски, темата е една и съща - Избори. Дълбоко съм обиден от думите ви, както и потресен, че вие просто не проумяват това, което Максим Бенвенисти съвсем деликатно загатва. Ако за вас е проблем, че Методи Кусев е бил анти-семит и анти-социалист, вероятно не е виновен Бенвенисти, че е чел повече история от вас. И как е възможно един социалист да лобира заедно с една фашистка партия? Обяснете ми го...Не го проумявам.
преди 20 минути • Харесва ми
Бойчо Лазаров Биволарски които осъдиха и се дистанцираха от това деяние- има документи за това...
преди 19 минути • Харесва ми
Ивайло Тончев
От кое деяние точно?
преди 18 минути • Харесва ми
Бойчо Лазаров Биволарски От рождения ден на Хитлер. Дано дасте доволен от от говора. А, сега, лека нощ, и ако искате по- широка дискусия, напишете си истинското име, така постъпват истинските мъже и жени...
преди 12 минути • Харесва ми • 1 човек
Ивайло Тончев Според вас, аз не се казвам Ивайло Тончев, така ли? Да ви звучи като прякор или...Винету или Олд Шетърхенд?? По отношение на дистанцирането, аз не съм очаквал друга реакция, нормален човек няма как да се асоциира с такова "празненство". Но коментирахме вашата реакция срещу Максим Бенвенисти. Да приемем, че и там имам задоволителен отговор. Да продължавам ли с въпросите?
преди 9 минути • Харесва ми

За господин Биволарски аз бях агент, който не го славеше, а дори под собственото си име се бях вмъкнал, за да го тормозя и да не му помагам за изборите.
Запитах го за идеите му за работа, ако стане кмет. Отговорът не се забави...

Здравейте!
Фейсбук групата "Бойчо Биволарски ЗА кмет на Стара Загора !" е в подкрепа на кандидатът за кмет на Стара Загора доцент Бойчо Биволарски. Вашите публикации и коментари не бяха в тон и стил за тази група. Със съжаление ви съобщаваме, че екипът администратори на групата взехме решение да ви изключим.
С уважение:
Цветелин Панчев

И какво се оказа, господин Бойчо Биволарски е кандидат за кмет, изваден от пропаганден плакат. При него се ходи като на поклонение, не се задават въпроси, не се възпрепятства неговото избиране за кмет...Неговата армия от фенове бди за реномето му.

Господин Бойчо Биволарски, аз ще гласувам против вас. И не само аз. Питате как е възможно ли? Ще го разберете по вота ни.

И на раздяла, един откъс от Методи Кусев, който ми се стори ужасно актуален:
Нашите социалисти трябва да са или искрени, или лицемери. Ако са искрени, ако мислят, че онова, което проповядват, това е наистина полезното за народа, тогава в такъв случай тяхното доброжелателство за народа се заключава в осъществлението на един социален живот, подобен на социалния живот на катунарите. Ако те наистина мислят, че счастието, призванието на человека се заключава в такъв социален живот, тогава защо те не са последователни в живота си с идеите, които проповядват? Какво чакат, та не образуват от своите съмисленици едно подобно общество или да се слеят с това общество? Защо не земат предвид катунарите? Ето, те, без да обръщат внимание какъв социален живот прекарват другите хора, живеят чисто социално, макар другите хора да не желаят да живеят като тях. Защо нашите социалисти не са последователни в своите учения? Докогато ние виждаме лъжливите социалисти да живеят несоциално, да получават стипендии от гърба на народа, да притежават имущества, да градят палати, да присвояват печатници в името на социализма, да получават заплати и да се контят и пр.,и пр., в правото сме да ги считаме, че не са искрени, следователно, че са лъжливи социалисти. Какво противоречие, каква подигравка се открива във факта, че корифеите на социализма у нас, социалистите представители, началниците и главатарите на социализма, които проливат крокодилски сълзи за бедния народ, които въстават против буржоазията, против големите заплати, взели по 20 лева дневни от потта на народа и други пътни за един представител по толко, по колкото са много за 20 селяни да отпътуват? Кой от народа, кой от селяните зима на ден не по 20 лева, ами по 2 лева? Не стигат ли на един народен човек на деня 2 лева? Нека земат 3, 5 лева даже; какво е това 20 лева? Колко възмутителен е фактът, че един от тях, избран от някоя далечна околия около Добруджа, като живее в София, имал коравата социалистическа съвест, според както ми казваше един представител, да земе пътни разноски, начетени за пътувание до поменатата околия? Отецът на социализма у нас, който съумя с помощта на екзалтираните младежи да турне на ръка една печатница, тъй жестоко се обръщал със словослагателите, щото първата стачка в града направили те. И какво излиза? Той бърза да повика евреи от Маджарско за словослагатели, за да смаже по тоя начин главите на ония, които той научи, докато турна ръка на чуждия имотец, да се бунтуват? Не показва ли всичко това, че те са лъжливи социалисти, които употребляват маската на народното доброжелателство като средство за достижение на своите инстинкти? Не се ли качиха на народната трибуна чрез това средство и да си пълнят кесиите с дневни и пътни? Не се ли ръкуваха и целуваха със самите свои довчерашни врагове, тъй наречените "либерални тирани"?
[/B]

Допълнителна иннформация:


Няма коментари:

Публикуване на коментар