събота, 30 октомври 2010 г.

Таекуон-до - първо национално състезание от години насам!

С "Хон Гил Дон", който успя да напълни салоните в средата на 80 - те години на 20 век , в България се появи едно бойно изкуство, наречено таекуон-до. Покрай първото от много години национално състезание, ФРАМАР Медиа се срещна с Николай Бакърджиев, треньор и организатор на турнира.

ФРАМАР: Как ще се представите на читателите на Фрамар?

Аз съм Николай Бакърджиев, треньор и главен инструктор в клуб "Багатур". Занимавам се с таекуон-до от 20-21 години, технически директор на Федерацията по традиционно таекуон-до, международен инструктор и съдия, четвърти дан.

ФРАМАР: Формален повод за това интервю е националното състезание, което ще се проведе в Стара Загора на 6-7 ноември, 2010. Ще ни дадете ли повече информация за него?

Все още очакваме пълен лист на участниците в състезанието, защото заявките ще дойдат малко по-късно. Предварителните разговори са с всички клубове по този спорт и те са потвърдили участие. Нямам още точни данни за участниците и за бройката. Интересното е, че това е първото национално състезание от много години насам в България. Всички имаха голямото желание да се случи точно тук, защото е в центъра на страната и защото градът ни е с много стари традиции в историята на спорта ни. Клуб "Багатур" съществува от 15-16 години и през всичките години сме били един от силните клубове и сме добро предизвикателство.


Цялото интервю може да бъде намерено тук: Framar Media

Няма коментари:

Публикуване на коментар