понеделник, 6 септември 2010 г.

Новини от кривото огледало....


Получи се много лесно. С наръч вестници посетих местния парк, където има стара зала с криви огледала. Огледах се във всяко, внимателно прочетох дневната преса, а изведнъж се оказа, че чета едно, а виждам друго. Събраните тук новини са видяни през едно криво огледало и нямат кой знае какви претенции да бъдат истински, просто една паралелна България....
„Стартира акция „Учителите”
Полицейска операция на МВР под кодово название "Учителите" е стартирала тази нощ на територията на София и в още 25 населени пункта.
Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Целта й е задържане на група, ангажирана с зловредна престъпна дейност през последните две години.
Според официалната информация на МВР до момента са задържани 40 души, сред които и петимата организатори от столична гимназия.
Министърът не поиска да конкретизира, за кои предмети става въпрос, само загатна, че това е началото на мащабна чистка в образованието.
По-късно бе официално обявено, че в един от задържаните е открит пергел, с който той е оказал ожесточена съпротива на органите на реда. Друг от задържаните, преподавател с над 30 годишен стаж, е писал двойки в учителския си бележник на екипа он НСБОП. Полицаите в момента се възстановяват от преживяния стрес. В селско училище бе открито дървено сметало, което е било обявявано дълги години от преподавателя по математика за „ държавна елка”, при това с нагла усмивка.
Разследващите разполагат и със свидетели, като показанията им напълно подкрепят твърденията, че задържаните, заедно с неустановен /все още/ брой помагачи са изградили стройна система за кражба на тебешир от държавните училища. В хода на операцията е установено, че членовете на групата са наемали помещения в околни сгради, където са складирали краденото във фабрични опаковки, в особено големи количества. Налице е една особено коварна и престъпна организация, която се е опитала да саботира новата държавна политика за образованието и да развие черна борса с откраднатия тебешир. В част от проверените училища са открити драстични липси на тоалетна хартия, тоалетен сапун и електрически крушки, които също вероятно са били продавани с цел лична изгода. Бе прекратена порочната практика в гимназия в голям български град да се дават домашни задания. Полицейските коли бяха съпроводени от триумфиращи граждани в малолетна възраст, които празнуваха ареста на техния мъчител.

„ Айфелова кула в българско село”
При рутинна операция на полицията в малко българско село с ромско население е открита реплика на Айфеловата кула в умален размер и изпълнена с краден от близка изоставена фабрика винкел. Живелите във Франция роми заявили, че това е акт на тяхната франкофония и демонстрирали обноски и стилно облекло по иначе разкаляните улици на селото, като над тях се извисявал знаковият монумент осветен с крадено електричество. Вдигналият се шум привлича медиите, както и дипломатически представители на Франция, които обмислят дали случайно не са допуснали грешката да депортират хора с френско самосъзнание. Селото иска да получи статут на автономна област и да стане част от Франция с ново име - Житаново. Настроенията в селото са обаче поляризирани. Местният магазинер смята да преизчисли дълговете на съселяните си в евро. Жена му определено е против, като е на мнение, че и в левове и в евро, те тези пари никога няма да ги видят.Останалите жители на селото следят с интерес полемиката и очакват посещение на Френския президент и паралелна акция на командоси на Чуждестранния легион, които да осигурят границите на това кътче с дъх на кафе от автомат и последните два кроасана от напечената от лятното слънце витрина на магазин – сладкарницата.
„Уникално откритие се бори за патент!”
Известните с изобретателността си български учени и този път доказват себе си чрез уникалната идея на самоук изобретател, която вероятно ще спаси човечеството от енергийна криза и проблеми с замърсяването. Самобитното изобретение представлява нов тип двигател, който се движи с отработени мазнини от семейната кухня. С мазнината от пържени мекици, картофи, тиквички, кюфтета, семейният автомобил смело изкачва стръмнините и покорява просторите на околните улици. Експерименталният модел има нужда от развитие, но засега работата по проекта е стопирана от неразбирането на жената и двете дъщери на изобретателя, които са на лятна диета. Но скоро идва зимата, а с нея и работата по изобретението ще продължи. Към уникалната идея са проявили интерес от арабски страни,които виждат в овчата лой неизчерпаем енергиен източник. С интерес и лека загриженост наблюдават работата на изобретателя и от местния психо диспансер.

„Ново реалити шоу”
Ново реалити шоу започва по няколко национални телевизии. Предаването ще комбинира няколко популярни формата и снимките вече са започнали на територията на Министерството на вътрешните работи с помоща на фирма Сименс. Застъпени са елементите на стратегията /как да платим такса, минавайки през няколко гишета и посредника/, Сървайвър / да оцелеем в 40 градуса жега в тясно помещение с още стотина човека, затворени за цял ден/, денс /пристъпване от крак в крак, за да не се хванем/, предаването Страх / загубили сте си талончето за реда и се изправяте сам срещу тълпата, както и още няколко вече познати телевизионни шаблона. Смята се, че интересът към шоуто ще е огромен, като от няколко световни организации за човешки права са дали оферта за закупуването на целия първи сезон като демонстративен материал. Неочакван триумф на един от първите родни формати.

„Неочаквана ваканция”
С очакваните 5% е скочил ръста на туристическите резервации, благодарение на четирите рекламни клипа, които се въртят по няколко световни телевизии. И докато към България текат пари и заявки, задачите пред заетите в бизнеса са много и неотложни за решаване. Както винаги в последно време, българското правителство, начело с неговия лидер са на страната на българския бизнес.
Създаден е кризисен щаб, който поема огромен товар от задачи. Лично премиерът бе забелязан на няколко места едновременно, да чисти морски плаж от найлонови торбички, да уговаря планинска крава да вдигне стандарта на млякото си, меко да кори собственик на семеен хотел, че допуска пренощуване на мъже с жени с неясни отношения помежду им. Планира се внасянето на огромен бързовар, който с загряване на водата в морето да увеличи сезона от 3 на 5 месеца. Специално внимание е обърнато на планинските курорти. В случай на липса на сняг, по пистите ще има шатри с луксозни брошури за предимствата на българските курорти, както и преносими сцени, на които ще се изнасят концерти на български поп и фолк изпълнители, които ще пеят патриотични и туристически песни. Задачата на това е поверена на знаков български поп певец с интерес съм шарените копринени ризи и хит в МВР. Под негово ръководство овчари с геги тренират модерен балет.
Като голям удар в правилната посока правителството смята и първите стъпки в посока на получаване патент за „пържени филийки” . Екзотичното българско ястие е на път да покори стомасите на туристите, като експерти смятат, че има незаета ниша за износ на продукта за необятния пазар в Азия под формата на патриотично декорирани торбички и търговско име „късчета магия”.
Като бонус за азиатските деца ще се пъхат неупотребени агитационни материали от предни избори /календарчета, химикали, плакати/, като това ще събуди траен интерес към нашата страна.
Очакваме те, нов туристически сезон и сме готови за теб!

„ Невиждан дипломатически гаф”
Невиждан дипломатически гаф се получи на първото официално посещение на Барак Обама. След неформален обяд в дружеска атмосфера, където му бе представено цялото правителство, неприятен инцидент с министър Божидар Димитров помрачи трайно добрите българо-американски отношения.
В курса на наздравиците той взима думата и с несигурен английски заявява на всеуслушание, че той иска да покани господин Обама на публичен диспут, защото той като историк и български националист не е сигурен кой народ, Африканския или Българския, има по-дълъг...
В този момент охраната на президента се струпа върху Министъра без портфейл, за да предотврати по-нататъшно изказване от негова страна. Шефът на сигурността заяви в по-късно интервю „Бяхме чували за пиперливия му език, за нечувано циничните му изказвания и искахме да му попречим!”
Като истински созополски гамен знаковият министър успя да се измъкне от купчината тренирани охранители, да се докопа до микрофона и да довърши своята реплика пред застиналото мнозинство „по-дълъг път в областта на културното развитие.”
Премиерът навъсено коментира, че Димитров сам си го е надробил, да си го сърба и съжали, че не го е пратил някъде да копае, „може и в Сибир, както правеха преди едва 30 години”, тайнствено допълни той.
Във Вашингтон все още умуват дали да изпратят официална дипломатическа нота или да стартират кампания за бойкот на българските стоки, ако успеят да открият кои са те и какво им е мястото на американския пазар. Божидар Димитров изкоментира: „Не ме занимавайте, сега работя над една доктрина и не искам да бъда притесняван, утре съм в София, там ще дам обяснения.”
Първи американски флот е въведен в състояние на бойна готовност и се насочва към Балканите.





“Повик за човечност”
Уникална идея, която поразява със своята топла човечност, е родена в малък български град. Тя се разпостранява и привлича все повече и повече съмишленици, които вечер стоят пред телевизионния екран и треперят за съдбата на робинята Изаура от едноименния сериал. Мачкана и унижавана, прехвърляна от проблем на проблем, тя печели с образа си истинските честни и хуманни българи, които стартират кампания по нейното откупуване от изрода Леонсио и довеждането и в България. Тук тя няма да бъде сама, защото ръка, сърце и част от къщата си са и предложили вече няколко ергена от града, между които е започнала вече тайна вражда. Стартирала е банкова сметка и мащабна кампания, подкрепяна и от съмишленици от други населени пунктове. Въпрос на дни е да се установи контакт с бразилското посолство и да се изисква с дипломатическа нота да се изяснят всички подробности около откупуването и от сегашния и собственик. Рязко е скочила употребата на четки за зъби, одеколон и чорапи в близката околност.

„Горчиво вино за президента”
С бъчва горчиво вино и с верни приятели отпразнува зашеметяващият си изборен резултат новият президент на България. Обграден от приятели, роднини, политически сподвижници и „старите винари”, от които той е научил всичко, господин Президента обяви, че „За подсладено няма да те дам, защото истинското вино е горчиво!” Тълпи от фенове и почитатели празнуват на спонтанни тържества навсякъде в страната, облечени в станалите знакови за кампанията шарени копринени ризи. „Честит да бъде този ден”, с тези думи на уста те манифестират по улиците на градовете и селата.
Очакваните реформи в страната ще засегнат широк набор от сектори. Международните коментари засега са от учтиво-поздравително естество, като общото мнение е , че „Всичко в България ще е като песен!”. Екип от проверени и калени песнописци, аранжори и композитори работи над въпросната песен. Рязко е скочил интересът към еднопосочните билети, явление, над което икономистите още умуват.








Няма коментари:

Публикуване на коментар