неделя, 18 юни 2006 г.

33 - станах на 33 години днес

Днес имах рожден ден. Станах към 9, погледах Сблъсък, стори ми се тъпо, изслушах дежурните обаждания с поздрави, монотонни и еднакви, все едно бюлетин за нивото на Дунав. После пак легнах, опитах се да чета, пуших, загледах се в полянката отсреща, отрязах завинаги шансовете си за социален контакт, като консумирах обилна порция салата с чесън. Заслушан в пляскането на картите в беседката под прозореца ми, бях на път да заспя, когато се сетих, че не трябва да лъжа така безсрамно.
Всъщност, станахме в 9. Едно такова ставане, в което на никого реално не му се става, а е къде по-приятно да се загубиш сред чаршафите. Последва някакво суетене сред тях, след което се облякохме и тръгнахме на път.
Първо пихме кафе на култовото заведение “Липите” /село Богомилово/, където се славят вкусните кюфтета и кебапчета. Кафе, кроасан за Маргото и после напред, към дебрите на Средна Гора. В търсене на басейн.
Село Малка Верея се оказа прекрасно селце, забутано в планината, видяхме прословутите места за гонки на автомобили, видяхме и как умните и предвидливи комунистически стратези са се мъчили да го свържат с университета и с града, но всичко е провалил оня плешивец с петното, дето започна перестройката.
Препоръчвам “Черга”, супер заведение, но тъкмо в този момент източваха лайната от септичната яма, символите на успешния живот на хората се надпреварваха из полупрозрачните тръби, които двама притискаха с крак, за да не се изметнат.
Не беше подходяща гледка, затова и “Ушев” не ни се понрави, не мога да се плацикам, докато други ядат на 2 метра от мен.
Но се нагледахме на огромно поле с лавандула и даже си набрахме. И се снимахме.
Последва още малко каране и вече бяхме на любимото ни /вече / басейнче – “Пряпорец”.
Закътано сред горската част на Средна Гора, уютно комплексче, вероятно уредено за секс – уикенди на чорбаджии, но с прекрасен и чист басейн.
Следващите 2 часа се разтопихме на тревата, в търсене на 4 листни детелини, гледане на някакви странни анаболни герои, които показваха перки на зашеметени сексита от околните села. Беше спокойно, ядохме сандвичи с кашкавал, пихме биричка и сокче.
Полежахме, слънцето просто ни разтапяше, като кашкавала на филийките.
Тръгнахме си, когато някакъв младеж на 10 взе да засипва някаква млада кака по краката с трева и на мен ми стана неудобно, защото го заподозрях в опит да я задоволи сексуално.
Който е чел “Тенекиеният барабан” на Гюнтер Грас, ще се сети, че това ставаше и със суха лимонада. При това, успешно. :)
Пътуване към града, душ, 1 час сън, а после на комплекс “Чевермето”.
Добра кухня, секси цени, приятно обслужване и добра атмосфера.
Обичам пърленки с кашкавал. Салатката не беше лоша.
Отказахме се от посещение на парка на гарата, за да разглеждаме странните статуи, просто се качихме на колата и изпратих Маргото. Много я обичам. И всяка раздяла ме зашеметява, все едно съм ударен с чук.
А докато се влачех из улиците, видях една приятелка. Някакси естествено дойде да дойда с нея на първата и среща с един младеж, военен.
Колко е странно да присъстваш на първа среща на двама, които не са се виждали до момента , извън тесния кръг на служебните задължения.
Заваля бесен дъжд, трябваше да остана, което ме забърка в безкрайна дискусия с младежа, като през цялото време се чудех как да измъкна мацката от този скудоумен тъпунгер.
Интересен типаж, някой ден ще го опиша. Набутах се с покана да ходя с “тях” на плаж, тръгнах си, молейки се да не я намерят утре в канала, разфасована от емоционално нестабилния младеж. Жива е, току що ми прати смс.
И така, оказа се, че вече е 19 юни. Слушам някаква безкрайна компилация със стар сръбски пънк, пия чай, мисля си, че беше хубав ден.
Не получих подаръци / от онези истинските, в кутията с опаковъчната хартия/.
Подарък ми бяха шепата череши, които набрахме с Маргича в едни изоставени дворове.
Усетих какво е да качиш жена на черешата. :)


И снощната серия на Стар Трек, която зяпахме прегърнати, сигурни, че доброто ще победи.
И многото поздравления. Обичам ви, хора. Защото друго си нямам.
Очертава се знойно лято. През него ще ви черпя, а засега само наливам по едно виртуално “каквотопиете”.
Наздраве.

9 коментара:

  1. На ти "здраве"... :)

    ОтговорИзтриване
  2. Но със сигурност ще станеш на 33. С или без грип.

    ОтговорИзтриване
  3. гледай си христовата възраст и умната, че вас май ви разпъват, като чукнете 33. а аз все някога ще се отърва от проклетия грип...

    ОтговорИзтриване
  4. ще. но ти си. :devil:

    ОтговорИзтриване
  5. И какво от това, какво поражда тази беззъба радост?

    ОтговорИзтриване
  6. че дори и когато ги стигна, ти вече ще гониш 40...

    ОтговорИзтриване
  7. И какво от това?Не мислиш ли,че леко изтъпяваш с коментарите си по темата?Ако имаш да кажеш нещо, което да прозвучи като коментар на тема за рожден ден, давай напред. Ако си решила да кажеш друго, също давай напред.Готов съм да ти отговоря и на двете.

    ОтговорИзтриване
  8. Много ми е чудно, кое ли поражда злобата в такива разговори?Колко ли е голямо самозаблуждението, че 28 е възраст, на която всичко ти е позволено и всичко е напред?

    ОтговорИзтриване